ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΗΟ2S

ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΗΟ2S

DIESEL: Αισθητήρας οξυγόνου HO2S

Ο Σκοπός και η Λειτουργία του αισθητήρα οξυγόνου HO2S (Ηeated Οxygen Sensor) σε έναν πετρελαιοκινητήρα

Τα μπεκ ψεκασμού όπως επίσης και τα εξαρτήματα του συστήματος διαχείρισης κινητήρα υπόκεινται με τον καιρό σε μια συγκεκριμένη διαδικασία παλαίωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αποκλίσεις στη δοσομέτρηση του καυσίμου και στον υπολογισμό της μάζας εισερχόμενου αέρα.

Ο HO2S ευρέως φάσματος μετρά την υπολειπόμενη ποσότητα οξυγόνου στα καυσαέρια. Από αυτή μπορεί να υπολογιστεί η αναλογία αέρα/καυσίμου (αναλογία λάμδα). Ανάλογα με τις τιμές των μετρήσεων μπορεί να δημιουργηθεί ένα ακριβέστερο σήμα κανονικής μάζας εισερχόμενου αέρα για τους βρόχους που σχετίζονται με τις εκπομπές καυσαερίων.

Την πιο σημαντική επίδραση στη διαδικασία αυτή έχει ο συντελεστής διόρθωσης της ανακύκλωσης καυσαερίων.

nos2

Η ανίχνευση του ποσοστού οξυγόνου στα καυσαέρια επιτρέπει έτσι ένα πιο στενό πεδίο ανοχών για τα καυσαέρια ανακύκλωσης. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται οι εκπομπές καυσαερίων.

Το σήμα του HO2S εξαρτάται από τη συγκέντρωση οξυγόνου στα καυσαέρια και από την πίεση των καυσαερίων.

Μέσω του υπολειπόμενου οξυγόνου στα καυσαέρια διεξάγεται σύγκριση ανάμεσα στα κανονικά χαρακτηριστικά διαγράμματα της EGR (που υπολογίζονται από το σήμα μάζας εισερχόμενου αέρα) και τα πραγματικά δεδομένα από τις μετρήσεις.

Η διαφορά αποθηκεύεται σε ένα χαρακτηριστικό διάγραμμα προσαρμογής σε καθορισμένα σημεία εκμάθησης.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ταχύτερη διόρθωση του υπολογισμού της μάζας εισερχόμενου αέρα ακόμα και σε ξαφνικές μεταβολές των συνθηκών λειτουργίας, χωρίς καθυστέρηση.

Οι ποσότητες διόρθωσης αποθηκεύονται στη μνήμη EPROM (μνήμη μόνο ανάγνωσης με δυνατότητα προγραμματισμού και διαγραφής δεδομένων) του εγκεφάλου ECU

Επιπτώσεις σε περίπτωση βλάβης

Σε περίπτωση βλάβης αυξάνονται οι τιμές των εκπομπών ρύπων στα καυσαέρια.

Αναζητάς συνεργείο για το φορτηγό σου;

Η εταιρεία μας παρέχει ένα σύγχρονο και πλήρες εξοπλισμένο & εξουσιοδοτημένο συνεργείο service για φορτηγά όλων των τύπων. Παράλληλα με το τεχνικό τμήμα υπάρχει στις εγκαταστάσεις μας τμήμα ανταλλακτικών καινούργιων & μεταχειρισμένων γνήσιων που καλύπτει τις ανάγκες σας με αμεσότητα, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην παράδοση του οχήματος σας. Η άμεση και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση σας είναι για εμάς η βασικότερη προτεραιότητα μας. Η εταιρεία μας διαθέτει επίσης μια 24ωρη υπηρεσία άμεσης εξυπηρέτησης σας για τις καθ’ οδόν ανάγκες σας που μπορεί να προκύψουν απρόοπτα.

Εδώ μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για το service σας & να μάθετε περισσότερες πληροφορίες https://kaimakamislarisa.gr/contact/

© Copyright 2022 Kaimakamis | Powered by BlackPixel
Μετάφραση »